Redőnyök

Az árnyékolástechnika szinte mindenkit érint a mai világban, akár házban, lakásban él, vagy most építkezik.Számos árnyékoló létezik, ám a legkedveltebb mégis csak a redőny. Legnépszerűbb a külső tokos változat, mely nagy általánosságban műanyagból kerül kivitelezésre. Ez a típus azért annyira kedvelt, mert utólag is fel lehet szerelni őket, ha valaki később szeretné otthonát árnyékolóval felszereltetni.

A redőnyök lamellái jó hőszigetelők, mivel üresek, tehát ami a fő cél, hogy nyáron például a meleget képesek jó hatékonysággal kint tartani, télen pedig sokat számítanak a hideg levegő kirekesztésében. Hőszigetelt alumínium redőnyöknél a lamellák belseje poli uretán habbal vannak kitöltve, így jelentősen megnövelik a hő és zaj szigetelő képességét a redőnynek.

Mozgatásuk sok helyen már motorokkal vezérelt, és már áruk is egyre inkább elérhető. A motoros redőny vezérlését utólag is meg lehet oldani, amennyiben hőszigetelt alumínium redőnyről van szó. Átlagban azonban a redőnyök zsinóros, vagy gurtnis működtetésűek.

Műanyag redőny

Ez a leg elterjedtebb redőnytípus jelenleg, bár nem rendelkezik olyan jó hő és hangszigetelési tulajdonságokkal,mint az alumínium redőny, mégis sokan szereltetnek fel ilyen típust. Hőszigetelési szempontból 3-4 fok hőmérsékletbeli különbségről beszélhetünk, bár ez az ingatlan és a nyílászáró adottságaitól is nagymértékben függ!

Alumínium redőny

Az alumínium redőny már egy felsőbb kategória a műanyag redőnyhöz képest, bár felépítési rendszerben megegyeznek, lényeges különbségek vannak a két típus között! Az alumínium redőnynél a redőnytok, lefutó sinek, záróléc, redőnyléc is mind alumíniumból készül. A redőny tokja két részes kialakítású, tehát kívülről bármikor nyitható, így probléma esetén szerelhető, javítható. Az alumínium redőny bármikor gyárilag és utólag is motorizálható.

Motoros redőny

Redőnymotor tekintetében vezetékes, fali kapcsolós redőnymotorok és rádió vezérelt redőnymotorokat különbözetezünk meg egymástól. Újdonságként Wifis redőnymotort is kínálunk, mely egy beépített rádióvevővel és wifi adapterrel rendelkezik. Ez a motor egy applikáció segítségével távolról is vezérelhető.