Műanyag redőny

Ez a leg elterjedtebb redőnytípus jelenleg, bár nem rendelkezik olyan jó hő és hangszigetelési tulajdonságokkal,mint az alumínium redőny, mégis sokan szereltetnek fel ilyen típust. Hőszigetelési szempontból 3-4 fok hőmérsékletbeli különbségről beszélhetünk, bár ez az ingatlan és a nyílászáró adottságaitól is nagymértékben függ! A régebbi gyártású műanyag redőnyöknél megfigyelhető jelenség volt,hogy a redőnylécek egy idő után, vagy már gyárilag valamelyest átlátszóak voltak, így nem biztosítottak megfelelő árnyékolást. Az új típusú műanyag redőnyöknél a redőnyléc teljesen fedett, azaz leengedéskor biztosítja a megfelelő árnyékolást a helyiségben! Szerkezetét tekintve a régi típusok műanyag vagy fa redőnytengellyel lettek szerelve, míg az új típusú műanyag redőny acél tengelyt kapott, mely két oldalon csapágyakkal lett ellátva , így biztosítva a gördülékeny működést. A redőny tokja is savkezelt lindab lemez lett, így kiküszöbölendő az egy , két év utáni rozsdásodást. A redőny lefutó sinei (lábai) zajcsökkentő kefét kaptak, így működés közben és szélben sem zörögnek úgy, mint régebbi redőny társaik. A redőny legalsó léce a záróléc, melyet az új típusú műanyag redőnynél alumíniumból gyártanak és egy zárógumit is tartalmaz ezzel biztosítva a megfelelő súlyt a redőny elindulásához mikor leengedjük. Régebbi típusokon a záróléc vas vagy műanyag volt , így sérült és rozsdásodott, ami a redőny működésben is problémákat okozott és esztétikailag sem felelt meg egy idő után. Beépíthető szúnyoghálóval is gyártható, mely teljesen függetlenül használható a redőnytől, meggátolva egyes repülő rovarok bejutását a lakásba! Összességében elmondhatjuk, hogy akinek egy alacsonyabb árfekvésű árnyékolóra van szüksége, a műanyag redőnyt választja.

Műszaki jellemzők:

A Lindab tok egy műanyag bevonatú acél lemez, mely rozsdásodás ellen le van kezelve, így a környezeti hatásoknak jobban ellenáll, tartósabb. Formája 5 szöglető, alul csapott. A redőnytokon lévő fólia a szállítási és szerelési sérülésektől véd, amit a redőny felszerelése után eltávolítunk. A lefutósín mérete 22mm x 52mm. A redőnylamella 37mm-es, jó hőszigetelő. A gyártáshoz felhasznált redőnylécek mindegyike fedett, így zárt állapotban teljes fényzárást biztosít. A redőny leg alsó eleme a záróléc, mely alumíniumból készül. Bármilyen nyílászáróra felszerelhető, a tok része a nyílászárótól függően belülről is látszódhat. Mozgatása kézi erővel 14mm-es hevederrel, vagy 5mm-es zsinórral történik, ezek átvezetése a nyílászárón egy görgős bevezetővel oldható meg.

A redőny tok mérete a redőny magasságától függően változik:

138-as tokmagasság 150-cm redőny magasságig

150-es tokmagasság 200-cm redőny magasságig

165-ös tokmagasság 255-cm redőny magasságig

180-as tokmagasság 300-cm redőny magasságig

A redőnytengely csapágyazott. Várható élettartam: 10 - 13 év. Korszerű, esztétikusabb típus, mint a hagyományos műanyagredőny. Fontos kiegészítője a szúnyogháló, mely a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik, a lefutósín 40*53mm-es. A szúnyogháló helyezkedik el az ablakhoz közelebb. A szúnyoghálóval kombinált redőnyt hívjuk kombi redőnynek. A lefutó zajvédő gumival ellátott műanyag, kombi változatban bekefézett a szúnyogháló résznél. A kombi típusnál ugyanabba a méretű tokba kisebb méretű redőnyt lehet beszerelni, mint az alaptípusnál, hiszen a szúnyoghálónak is bele kell férnie.

A tokméretek a következőképpen alakulnak:

138-as tokmagasság 80-cm-redőny magasságig

150-es tokmagasság 120-cm redőny magasságig

165-ös tokmagasság 180-cm redőny magasságig

180-as tokmagasság 240-cm redőny magasságig

Az UV tartósság szempontjából színtartósságra csak a fehér színre tudunk garanciát vállalni!

Izelítő műanyag redőnyös munkáinkból

Redőny készítés ,szerelés Budapest I.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest II.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest III.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest IV.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest V.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest VI.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest VII.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest VIII.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest IX.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest X.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest XI.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest XII.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest XIII.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest XIV.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest XV.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest XVI.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest XVII.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest XVIII.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest XIX.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest XX.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest XXI.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest XXII.kerület,Redőny készítés ,szerelés Budapest XXIII.kerület,

Redőny készítés szerelés Érd,Redőny készítés szerelés Diósd,Redőny készítés szerelés Tárnok,Redőny készítés szerelés Sóskút,Redőny készítés szerelés Pusztazámor,Redőny készítés szerelés Százhalombatta,Redőny készítés szerelés Bicske,Redőny készítés szerelés Mány,Redőny készítés szerelés Etyek,Redőny készítés szerelés Biatorbágy,Redőny készítés szerelés Budakeszi,Redőny készítés szerelés Telki,Redőny készítés szerelés Nagykovácsi,Redőny készítés szerelés Fót,Redőny készítés szerelés Göd,Redőny készítés szerelés Gödöllő,Redőny készítés szerelés Mogyoród,Redőny készítés szerelés Dunakeszi,Redőny készítés szerelés Nagytarcsa,Redőny készítés szerelés Kistarcsa,Redőny készítés szerelés Maglód,Redőny készítés szerelés Pécel,Redőny készítés szerelés Gyál,Redőny készítés szerelés Vecsés,Redőny készítés szerelés Dunaharaszti,Redőny készítés szerelés Szigetszentmiklós,Redőny készítés szerelés Szigethalom,Redőny készítés szerelés Tököl.