Szalagfüggöny

A szalagfüggöny a leg elterjedtebb beltéri árnyékoló. Felhasználása negyon széleskörű, egyaránt kielégíti az elvárt igényeket otthonában és munkahelyén egyaránt. A széles lamella textíl és színválaszték lehetőséget kínál arra, hogy ne csak árnyékoljon, hanem dekoráljon is a szalafüggönyével. LEgyen szó árnyékolásról vagy akár térelválasztásról, a szalagfüggönyben nem fog csalódni!

A szalagfüggöny karnis színterezett fehér RAL 9016, 25mm*46mm-es alumíniumprofil, amely mennyezetre klipszes, oldalfalra teherhordó konzolok segítségével rögzíthető.

A függönylamellák közül a leg elterjedtebb a 127-mm szélességű, de rendelhető 89- és 63 mm-es szélességben is.

Szalagfüggönyeink lamelláit az olasz Dekora-Lupo cég gyártja és szállítja, 10 különböző típusú anyagminőségből, 82 színből. A szalagfüggöny lamellák tulajdonságát fényáteresztő képessége, anyaga, szélessége és színe szerint lehet csoportosítani. Fényáteresztő képessége szerint lehet fényzáró, amely képes a nap sugarait teljesen kizárni a helyiségből, és lehet fényáteresztő, amely a szalagfüggöny lamella anyagtól függően szűri meg a nap sugarait, így ötvözi a hagyományos függöny-sötétítőfüggöny tulajdonságait egyszerre.

A karnistestben helyezkednek el a lamella oldalmozgatását és forgómozgását elősegítő szerkezeti alkatrészek. A karnis két végén található a hajtómű és karnisvég. A hajtómű működtetésével áttételesen forgatjuk a lamellákat 180 fokban tetszésünk szerint, a gyöngylánc segítségével, illetve az ún. kocsikra akasztott lamellákat oldal irányban mozdíthatjuk a zsinórzat segítségével. A vezetősínre egy vállfa-szerű alkatrésszel csatlakoztatjuk a textíliát, vagy más néven a lamella garnitúrát. A lamellák feszességét és szinkron mozgását a lamella alján található lamella súly és rendezőgyöngy biztosítja.

A szalagfüggöny elhúzásának iránya többféle lehet: kezelőhöz gyűjt, kezelővel ellentétesen gyűjt (abban az esetben ajánljuk ha a nyílászáró egyik oldalán csak a kezelőszerkezetnek van hely), kettényíló (abban esetben ajánljuk ha a nyílászáró középen nyílik vagy ha a középen van egy olyan nyílászáró ami nyílik), középre gyűjt (csak akkor ajánljuk ha a szalagfüggöny minimum 2 nyílászárót takar és mindkettő oldalt nyílik.)

A szalagfüggönyt felszerelhető mennyezetre, álmennyezetre, oldalfalra, ferde-pályás, boltíves és tetőtéri szalagfüggöny is kivitelezhető egyedi ajánlat és felár ellenében.

Mozgatása történhet kézi mozgatással, két húzózsinórral könnyedén elhúzza és fordítja a szalagfüggöny lamellákat vagy motorral akár egy gombnyomásra.

A kiváló minőségű, tisztítható, nagy színtartósságú szalagfüggönyök egyedi mérete készülnek. A szalagfüggönyöket elsősorban irodákba, tárgyaló helyiségekbe ajánljuk, illetve modern stílusban berendezett lakások nyílászárói elé.


Szalagfüggöny lamellák

Szeretne Ön is szalagfüggönyt készíttetni velünk?