Egyik prémium kategóriás kültéri árnyékolónk a zsaluzia. Szabályozható fény beáramlás, hőszigetelés, szellőztetés, árnyékolás és arculat kiegészítés. Röviden ezekkel a pozitív tulajdonságokkal írhatjuk le a zsaluziát.

A napsugarak a nagy üvegfelületeken keresztül rendkívül gyorsan felmelegítik a belső tereket. Belső árnyékolókkal hatékonyan nem védekezhetünk a napsugarak melegítő hatása ellen, a megoldást a külső árnyékolók jelenthetik - például a zsaluzia. A zsaluziák, mint külső árnyékolók hatékonyan visszaverik a napsugarakat, illetve az árnyékoló mögötti légáramlat hűti az üvegfelületet. A zsaluziák a reluxák kültéri változatai. Mozgatásuk az épület belsejéből történik. A lamellák felhúzására és forgatására hajtókaros vagy motoros megoldást kínálunk. Alkatrészei az időjárási viszontagságoknak ellenállnak.

A zsaluzia kifejezetten sokrétű eszköz. Számos funkciója egyedülállóvá teszi az árnyékolók világában. Nem pusztán árnyékol. A lamellák mögötti felszálló légáramlattal hűti az árnyékolt üvegfelületet. A napfény beesési szögének megfelelően elforgatott lamellák pedig hatékonyan visszaverik a napsugarakat. Gátolják a szabad belátást, azonban az épületből akár így is figyelemmel kísérhető mindaz, ami kint történik. (Lamella beállítástól függően.)

A lamellák teljes zárása esetén még közvetlen közelről sem látható az eltakart helyiség, azonban némi fény továbbra is beszűrődik, melynek mértéke a lamella típusával változik. Megvezetéstől függően a lamellák bal és jobb oldalán is beszűrődik valamennyi fény.

Szerkezeti felépítéséből adódóan a zsaluzia nem "törekszik" teljes fényzárásra. Az alábbi sematikus ábrák illusztrálják a különböző lamella típusok fényzárási képességét, melynek érzékelését nagyban befolyásolja a szemlélő árnyékolótól való távolsága és a betekintés szöge.


Fényzárási képesség az egyes lamella típusoknál:

Z
Z
S
S
C
C

Zsaluzia lamella színek:

Zsaluzia anyaga:

Lamella: - alumínium, mindkét oldalán lakkozott,
Karnis: - 56 x 58 mm horganyzott felületű acéllemez vagy extrudált alumínium.
Záró profil: - extrudált alumínium, szélessége megegyezik a lamellák szélességével.
Vezetősín: - extrudált alumínium.
Takarólemez: - 1,5 mm vagy 2 mm vastag hajlított alumínium lemez.
Létra és mozgató szalag: - speciális szintetikus szál, szürke vagy fekete színben.

A zsaluzia lamella hengerelt, peremezett és záró gumi profillal ellátott külömböző formákban elérhető;

Zsaluzia lamella típusok:

Vezetősinek:

Az oldalsó megvezetés tekintetében a zsaluzia lehet sodronyos megvezetésű, vagy sínes. A síneket természetesen a RAL színskála bármely színében tudjuk színtereztetni. Távtartókkal a kívánt mélység beállítása sem jelent gondot. 


Látszó tokos, rejtett tokos zsaluzia:


Zsalúziáink szerelhetők, nyílászáró elé, rejtett nyílásba a nyílászáró felett és homlokzatra. Alap esetben egy konzol kerül felszerelésre, amihez rögzítjük a zsaluzia karnist tartó bilincseket és látszó szerkezeteknél a takarólemezeket. A vezetősineket, vagy sodronyokat a nyílászáró kerethez rögzítjük, állítható távtartókkal.

Önhordó rendszerek:


Önhordós zsaluzia esetében csak a sin felfogatása történik, mivel itt nem a konzolok, hanem maga sin lesz a teherhordó elem! A lamellák egy egységet alkotnak az önhordó szerkezettel, a vezetősíneken keresztül közvetlenül a nyílászáróra vagy bármely szilárd felülethez rögzíthető - ezért a telepítésük egyszerű és hihetetlenül gyors.

Takarólemezek:


A nyílászáró elé, vagy homlokzatra, stb. szerelt zsaluzia karnis ,motor, csomag, és egyéb szerkezeti elemeinek takarására és az időjárási viszontagságok elleni védelemre takarólemezt használunk, mely L vagy U alakú.

A kültéri zsaluziához szállított takarólemezek alumíniumból készülnek. Felületkezelésük nemcsak eloxálható, de a megrendelésre bármilyen RAL szerinti színnel festhetjük le. A lemezek hossza egy darabban legfeljebb 4 m, vastagsága 1,5 vagy 2 mm. Különféle típusú takarólemezeket kínálunk a könnyebb felszerelés érdekében. 


Meghajtás:


Meghajtás tekintetében lehetőség van választani kézi-kurblis, vagy motoros meghajtású zsaluziák között. A motoros zsaluzia esetén kapcsolós és távirányítós motorcsaládok közül választhatnak, csakúgy, mint a redőnyöknél, melyek integrálhatóak intelligens épületvezérlési rendszerekbe és kiegészíthetőek plusz érzékelőkkel.

Elérhető zsaluzia motor típusok:

Smart Home     Somfy       Geiger


Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest I.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest II.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest III.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest IV.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest V.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest VI.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest VII.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest VIII.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest IX.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest X.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest XI.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest XII.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest XIII.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest XIV.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest XV.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest XVI.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest XVII.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest XVIII.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest XIX.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest XX.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest XXI.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest XXII.kerület,Zsaluzia készítés ,szerelés Budapest XXIII.kerület,

Zsaluzia készítés szerelés Érd,Zsaluzia készítés szerelés Diósd,Zsaluzia készítés szerelés Tárnok,Zsaluzia készítés szerelés Sóskút,Zsaluzia készítés szerelés Pusztazámor,Zsaluzia készítés szerelés Százhalombatta,Zsaluzia készítés szerelés Bicske,Zsaluzia készítés szerelés Mány,Zsaluzia készítés szerelés Etyek,Zsaluzia készítés szerelés Biatorbágy,Zsaluzia készítés szerelés Budakeszi,Zsaluzia készítés szerelés Telki,Zsaluzia készítés szerelés Nagykovácsi,Zsaluzia készítés szerelés Fót,Zsaluzia készítés szerelés Göd,Zsaluzia készítés szerelés Gödöllő,Zsaluzia készítés szerelés Mogyoród,Zsaluzia készítés szerelés Dunakeszi,Zsaluzia készítés szerelés Nagytarcsa,Zsaluzia készítés szerelés Kistarcsa,Zsaluzia készítés szerelés Maglód,Zsaluzia készítés szerelés Pécel,Zsaluzia készítés szerelés Gyál,Zsaluzia készítés szerelés Vecsés,Zsaluzia készítés szerelés Dunaharaszti,Zsaluzia készítés szerelés Szigetszentmiklós,Zsaluzia készítés szerelés Szigethalom,Zsaluzia készítés szerelés Tököl.

Megtetszett Önnek a Zsaluzia?